Klar for maraton

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 29. Mar 2023

Kongsvinger skogsmaraton 5. august!
5. august er det klart for en løpsfest i Kongsvinger. Her finner du en distanse som passer deg. Er du opp for en utfordring, så meld deg på 41,2 km. 


Andre distanser du kan velge er halvmaraton, 10 km, 4,2 km ( minimaraton ) eller 422 meter( Barneløp). Så her finner du en distanse som passer hele familien!


Maratonløypa går i kupert, variert og flott skogsområde nord og vest for startstedet, Sæter gård. Hovedløypa, som er på 21,1 km, følger skogsbilvei ca. 9,7 km til Tjernsli. Derfra sør- og østover forbi Bogersjøen, Bogerfløyta, Trettbråten og tilbake til Sæter gård. Foruten skogsbilvei følger også løypa gode stier. For helmaraton løpes hovedløypa to runder.  

Hver runde har innlagt 9 drikkestasjoner


Så hold av lørdag 5 august å ta med deg venner og familie på en dag fylt med aktivitet!


Mer info finner du på Kongsvinger skogsmaraton sin hjemmeside!Viking cup

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 21. Mar 2023

Viking Cup 2023 ble gjennomført forrige uke, men avslutning i helgen.

 15 lag, tre grupper og 40 kamper!

Det ble kjempet om pokaler og pallplasser – og noen overrasket!

Det var mye god curling og god stemning i Stange curlinghall.                                                                    


STORSPILTE: Eika Curling, som til vanlig spiller bedriftscurling i 3. divisjon, storspilte i Viking Cup. De endte på en overraskende tredjeplass.

Forrige sesong ble Viking Cup av ulike årsaker avlyst. Det har bare skjedd to ganger siden oppstarten i 2011. Denne uka ble ballen, eller steinen, plukket opp igjen. På det meste har 32 lag deltatt i den tradisjonsrike turneringen.

Denne gangen var kun 15 lag med, men det har også sine årsaker. De siste årene har Viking Cup hatt gruppespill over tre uker, avsluttet med sluttspillhelg. Denne gangen ble alt gjort unna på én uke grunnet en planlagt tidligere sesongavslutning for Stange curlinghall. Tøft program medførte trolig at flere lag uteble.

15 lag, 40 kamper

Stone Cold Curlers stilte opp for å forsvare tittelen fra 2021. Laget, som tidligere har gått under navn som Team Stangeavisa og Game of Stones, vant også Viking Cup i 2014 og 2017. Med den rekka bak seg, var de naturlig nok en av forhåndsfavorittene, likestilt med blant andre Team Am-kara og Optimistene. Sistnevnte har også en Viking Cup-tittel, fra 2018. Disse tre lagene topper for øyeblikket den øverste divisjonen i seriespillet.

Viking Cup har gang på gang vist seg å være en turnering man ikke kan seile lett gjennom. Rocking Ladies, Norsk Tipping er alltid å regne med, og outsiderne kan nevnes i fleng. DNB 1 og Håndlaget er gode lag fra 2. divisjon, som selvfølgelig også ønsket å løfte den største pokalen. Nye og spennende lagsammensetninger som Frimix og Green Tim var ubeskrevne blad på forhånd, men man skjønte fort at de ville bite godt fra seg. NAV-kørlerne, Stokk og Stein, Team Greenhorn, StangeGutta, The Bambies og Eika visste også at "cup er cup", og ville kjempe for sluttspillplass.


NY KOMBO: Frimix var kombinert av lagene Frikirka og HCK mix.Overrasket

Sistenevnte fikk en brå start på gruppespillet, med seks poeng i sekken fra Stone Cold Curlers. Slike runder taper kamper, men derfra gikk det bare oppover for laget med de grønne buksene. Eika-skip Roger Larsen vartet opp med noen utrolig steiner (se video under). Etter hvert måtte motstanderne "advares" mot å gi Roger vanskelige oppgaver!


HÅNDLAGET: Håndlaget spilte seg helt til finale i Viking Cup.

 

Vinnerne ble Stone Cold Curlers!. 

Alle resultater finner du her.


En premie som kanskje burde blitt delt ut i tillegg er en for "brattest læringskurve". The Bambies hadde nemlig aldri satt sine bein på curling-is før tirsdag denne uka. 

Et mer utfyllende referat finner du på Hedmarkcurling sin hjemmeside.


Fikk dere ikke deltatt i år, så bli gjerne med neste år!!
Oppsummering 150 km på ski

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 17. Mar 2023

150 km på ski på 4 uker er over


En god gjeng har gjennomført utfordringen og vel så det. Mange har gått langt mer enn 150 km. Meget imponerende. 34 av 53 klarte å gjennomføre minst 150 km på 4 uker og har vært med i trekningen av premier. Premieringen er tatt på uttrekk blant alle som gjennomflørte.

Lengst gikk Jolanta Priedniece med hele 523,4 km på 4 uker, med Roger Nygaard rett bak med 520,7 km på 4 uker. En applaus for det!

Til sammen har alle som deltok tilbakelagt hele  9961 km på 4 uker. 

Takk til alle som deltok, vi håper dere fikk en liten motivasjon til komme dere ut i deilig vintervær!

Bedriftsidrettslaget på Beitostølen Helsesportssenter hadde med hele 13 stykker. Hvor 12 / 13 gjennomførte utfordringen. De gikk til sammen 3807 km.  Og en ekstra applaus til Hilde Ingvaldsen som har pigget 320 km i langrennspiggkjelke. Dette fortjener en oppmerksomhet. Så Hilde får et drikkebelte fra Madhus!


Vinnere av øvrige premier: 

Lue fra Madshus:  Jan Oddvar Tangen, Inger Hege Skjærstad

Buff fra Madshus: Astrid Johanne Nyquist , Jon Terje Myklebust Bak fra venstre: Viljar Aasan, Tove Solås, Astrid Nyquist, Tor Erik Nyquist, Sigbjørn Hegge, Linda Skjønnhaug. Foran fra venstre: Hilde Ingvaldsen, Line Nilsen, Siri Kvale Jordal

Ikke tilstede: Frida Eraker, Haldor Berger, Judit Hegge  og Bjørg Anita Gustavsen Riste.

 


Oppsummering Hamarkarusellen vinter!

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 15. Mar 2023

Hamarkarusellen sin vinter utgave hadde siste løpet 14. mars.  

Årets sesong har vært et vesentlig oppsving med hensyn til deltagelse i karusellen, og sakte men sikkert vokser vinterutgaven på seg år for år. Det har i 22/23 vært totalt 241 startende på 6 løp, noe som gir et snitt på 40 på startstrek. Suverent størst var November-utgaven (løp 2) med 57 deltagere.
Arrangørens ringe håp er at utviklingen vil fortsette, at flere og flere finner glede og nytte i ett lavterskel løpstilbud også vintertid, enten man vil løpe aktivt eller som trim.


Årets sammenlagtvinnere kan nå kåres (For de som ikke husker kriteriene, så legges tidene fra alle løp i sesongen sammen. Om man har uteblitt i et løp kalkuleres automatisk makstid på 40 minutter).


Sammenlagtvinnere
I Dameklassen er det i år Heidi Syversen som kan smykke seg med tittelen sammenlagtvinner sesongen 22/23. Heidi brukte tiden 2:25:23, og det selv med makstid for ett løp. Gratulerer!


I Herreklassen kan vi gratulere Jan Hovde med tittelen årets sammenlagtvinner. Jan gjorde unna de 6 løpene på 02:04:55, med deltagelse i samtlige løp! Gratulerer


Vinnerne mottar som vanlig Hamarkarusellens krus!


Top 5 i begge klasser ble som følger:
Herrer:
Jan Hovde           02:04:55
Håkon Amb           02:05:37
Marcus Danielsen   02:14:28
Thor Vardebakken   02:18:13
Thomas Pedersen   02:25:33


Damer:
Heidi Syversen 02:25:23
Ingrid Robøle 02:44:02
Marit Aamdal 02:47:00
Hanne Westerheim Danielsen 02:50:32
Magnhild Volden 02:55:43


Deltagelse
8 deltagere kan stolt påberope seg å ha stilt i alt føre og alle værforhold til alle løp i sesongen. Imponerende og beundringsverdig. De 8 glade vinnere av Hamarkarusellens sesongkrus er:
Marit Aamdal
Lars Peder Grambo
Thor Michael Vardebakken
Håkon Amb
Linn Danielsen
Huy Tien Dang
Jan Hovde
Tor Anders ElfstedtÅrets bedriftsvinner


Nytt av året er at vi også rangerer deltagende virksomheter. Her utloves kun heder og ære, men det skal man ikke undervurdere i våre dager. Stor takk og GRATULERER til den suverene vinner If bedriftsidrettslag. Ta det til dere – takk for innsatsen (og verv gjerne flere av dine kollegaer)
If Bedriftsidrettslag 42 deltagelser
Eika 15 deltagelser
Asko 12 deltagelser
Norsk Tipping 12 deltagelserLitt avsluttende statistikk


241 startende. Blant disse er det 88 unike personer som har testet den 5 kilometer lange løypen i løpet av året.
86 startende har vært kvinner, mens 155 startende har vært menn. En kjønnsbalanse vi naturligvis håper stadig vil jevnes ut. 29 starter har vært i Trimklassen. Klart flest starter har det vært i klasse M40-49 med 48 starter, mens det på kvinnesiden er klasse K30-39 som troner øverst med 30 starter.


Totalt har deltagerne i aktive klasser løpt i 83 timer, 25 minutter og 26 sekunder (gjennomsnittstid 23:37). Om vi kalkulerer med at trimere i snitt har brukt 30 minutter kan vi legge til ytterligere 14 timer og 30 minutter, noe som summerer seg til 97 timer, 55 minutter og 26 sekunder.


På denne tiden er det tilbakelagt 120 mil – eller fra Hamar til Berlin med bil om du vil.
Og med det setter vi punktum for vinterens Hamarkarusell! 
Vel møtt til sommerutgaven den 25. April på Norsk Tipping.


Når nå sommerutgaven står for tur, oppfordrer vi alle til å ta utfordringen og melde seg selv til deltagelse i varierende løyper gjennom sommersesongen. Nytt av året er at ett av løpene blir 10.000 meter på bane (Børstad) – ett av få 10.000 meters løp på bane for alt i fra superraske til mosjonister.
Men så til de som virkelig hedres bør: 


SÅ bli med på Hamarkarusellen sommer, litt varmere være og noe bedre føre enn på vinteren. Samme gode stemningen!