Viking cup

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 21. Mar 2023

Viking Cup 2023 ble gjennomført forrige uke, men avslutning i helgen.

 15 lag, tre grupper og 40 kamper!

Det ble kjempet om pokaler og pallplasser – og noen overrasket!

Det var mye god curling og god stemning i Stange curlinghall.                                                                    


STORSPILTE: Eika Curling, som til vanlig spiller bedriftscurling i 3. divisjon, storspilte i Viking Cup. De endte på en overraskende tredjeplass.

Forrige sesong ble Viking Cup av ulike årsaker avlyst. Det har bare skjedd to ganger siden oppstarten i 2011. Denne uka ble ballen, eller steinen, plukket opp igjen. På det meste har 32 lag deltatt i den tradisjonsrike turneringen.

Denne gangen var kun 15 lag med, men det har også sine årsaker. De siste årene har Viking Cup hatt gruppespill over tre uker, avsluttet med sluttspillhelg. Denne gangen ble alt gjort unna på én uke grunnet en planlagt tidligere sesongavslutning for Stange curlinghall. Tøft program medførte trolig at flere lag uteble.

15 lag, 40 kamper

Stone Cold Curlers stilte opp for å forsvare tittelen fra 2021. Laget, som tidligere har gått under navn som Team Stangeavisa og Game of Stones, vant også Viking Cup i 2014 og 2017. Med den rekka bak seg, var de naturlig nok en av forhåndsfavorittene, likestilt med blant andre Team Am-kara og Optimistene. Sistnevnte har også en Viking Cup-tittel, fra 2018. Disse tre lagene topper for øyeblikket den øverste divisjonen i seriespillet.

Viking Cup har gang på gang vist seg å være en turnering man ikke kan seile lett gjennom. Rocking Ladies, Norsk Tipping er alltid å regne med, og outsiderne kan nevnes i fleng. DNB 1 og Håndlaget er gode lag fra 2. divisjon, som selvfølgelig også ønsket å løfte den største pokalen. Nye og spennende lagsammensetninger som Frimix og Green Tim var ubeskrevne blad på forhånd, men man skjønte fort at de ville bite godt fra seg. NAV-kørlerne, Stokk og Stein, Team Greenhorn, StangeGutta, The Bambies og Eika visste også at "cup er cup", og ville kjempe for sluttspillplass.


NY KOMBO: Frimix var kombinert av lagene Frikirka og HCK mix.Overrasket

Sistenevnte fikk en brå start på gruppespillet, med seks poeng i sekken fra Stone Cold Curlers. Slike runder taper kamper, men derfra gikk det bare oppover for laget med de grønne buksene. Eika-skip Roger Larsen vartet opp med noen utrolig steiner (se video under). Etter hvert måtte motstanderne "advares" mot å gi Roger vanskelige oppgaver!






HÅNDLAGET: Håndlaget spilte seg helt til finale i Viking Cup.

 

Vinnerne ble Stone Cold Curlers!. 

Alle resultater finner du her.


En premie som kanskje burde blitt delt ut i tillegg er en for "brattest læringskurve". The Bambies hadde nemlig aldri satt sine bein på curling-is før tirsdag denne uka. 

Et mer utfyllende referat finner du på Hedmarkcurling sin hjemmeside.


Fikk dere ikke deltatt i år, så bli gjerne med neste år!!



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.