Sosialt fellesskap på jobb er viktig!

Postet av Innlandet bedriftsidrettskrets den 12. Feb 2021

Fysisk aktivitet blant ansatte er viktig, og arbeidsplassen er en fin plass og øke bevisstheten rundt fysisk aktivitet.  Men, kanskje enda viktigere er hvordan det sosiale fellesskapet på jobben er. Vi i bedriftsidretten jobber med aktivitet for voksne, vi vil at aktivitet, det sosiale og samholdet i deres bedrift skal styrkes! 

Voksne trenger også å ha det gøy, sosialt og være aktive sammen!!


Vi mener at gjennom aktivitet så  øker samholdet og det sosiale fellesskapet i bedriften. 

Arbeidsmiljøloven sier at arbeidsgiver har en plikt til å vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant arbeidstakere som et ledd i det systematiske helse-, miljø- og sikkerhetsarbeidet.

Fysisk aktivitet kan bidra til mer konsentrerte og opplagte arbeidstakere. Det kan i tillegg øke trivselen og det sosiale på arbeidsplassen. I dag er det sånn at over halvparten av oss beveger seg mindre enn det som er anbefalt. Helsedirektoratet anbefaler at voksne bør være fysisk aktive minimum 150 min med moderat intensitet eller 75 minutter med høy intensitet pr uke. 

Undersøkelser har videre vist at innsatser knyttet til fysisk aktivitet i form av folkehelsetiltak på arbeidsplassen kan bedre helsen til de ansatte, og enkeltstudier viser også forbedret produktivitet og arbeidsevne. ( Departementenes handlingsplan 2020-2029)

Helsegevinster ved fysisk aktivitet

  • Reduserer risikoen for hjerte og karsykdommer, diabetes type 2 og slag
  • Bedrer evnen til å opprettholde normal kroppsvekt.
  • Har positiv effekt på muskel og skjelett sykdommer.
  • Bedre humøret og konsentrasjonen e
  • Bedre evnen til å mestre stress


Det er mange måter få ansatte til å være aktive på enten sammen eller hver for seg.

Vi i bedriftsidretten har et stort tilbud av aktiviteter som kan være med styrke det sosiale samholdet, men også aktiviteter for enkel personer.


Vi kan blant annet tilby Curling serie, Padel tennis, Lerdueskyting, Bowling, Golf, Løpskaruseller, sykkelløp og andre arrangementer. 

 Bli med å konkurrere mot hverandre innad i bedriften eller mot andre bedrifter. Vil dere ha en prøve dag eller en sosial kveld/ dag med noen av våre aktiviteter så ta kontakt med oss!! 

Vi arrangerer også sykle til jobben aksjonen, hvor man kan lage lag innad i bedriften og konkurrere mot hverandre om man vil. All aktivitet teller, så man må ikke sykle.

 Ti på topp er et lavterskel turtilbud hvor vi oppfordrer til å bruke naturer i området der man bor. Det er lagt opp til turer i Lillehammer, Hamar, Elverum og Gausdal området. Her samler man turpoeng og kan konkurrer mot hverandre innad i bedriften eller mot andre bedrifter. Lag en fellestur 2 dager i måneden for eksempel.

Vi oppfordrer bedrifter til å ha en motivasjon for de ansatte til å bli med, dette kan være premieringer, diplomer eller lignende!

 

Vi håper dere ønsker være med å gjøre den norske befolkingen friskere og sprekere og ikke minst få et enda bedre arbeidsmiljø i din bedrift!!

 

Ta kontakt med Innlandet Bedriftsidrettskrets om dere er interessert i å bli med gjøre Norge sprekere og få en økt sosialt fellesskap på jobb!!

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.